صفحه اصلی > اخبار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان 


در جلسه شورای سلامت شهرستان بندرعباس مطرح شد:
تاکید بر پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل بهار و تابستان
 

پنجمین جلسه شورای سلامت شهرستان بندرعباس با عنوان پیشگیری و بررسی تب کریمه به ریاست عزیزاله کناری، فرماندار بندرعباس در محل فرمانداری برگزار شد.                         

دکتر یحیی میرزاده دبیر شورای سلامت شهرستان بندرعباس ضمن اشاره به تاریخچه و وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در شهرستان و استان، گفت: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو cchf یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که به وسیله کنه منتقل می شود این بیماری با توجه به شرایط آب و هوایی، در برخی از استان ها از جمله هرمزگان بومی می باشد؛ و هر ساله در بهار و تابستان مواردی از این بیماری در اثر عدم رعایت موازین بهداشتی رخ می دهد و  دارای مرگ و میر بالایی است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس اذعان کرد: معمولاً کسانی به این بیماری دچار می‌شوند که با دام و حیوانات بیشتر سروکار دارند و کنه‌ای که منتقل کننده این بیماری به انسان است از بدن دام به بدن انسان منتقل می‌شود. کسانی که در خانه دام نگهداری می‌کنند، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها، ساکنین مناطق روستایی که با دام ارتباط بیشتری دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. البته این بیماری در دام آلوده، علامت ظاهری ندارد.

وی افزود: راه دوم انتقال بیماری، هنگام ذبح دام است. اگر ذبح به شکل اصولی و بهداشتی در کشتارگاه‌ها با حضور متخصصین مربوطه انجام شود، دیگر جای نگرانی برای انتقال این ویروس از گوشت دام ذبح شده وجود ندارد؛ چراکه گوشت پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در فضایی به نام پیش‌سرد نگهداری می‌شود که در همین مدت اگر ویروسی وجود داشته باشد، از بین می‌رود.

 دکتر یحیی میرزاده راه سوم انتقال این بیماری را از طریق تماس با خون دام آلوده و یا ترشحات بدن دام آلوده دانست و گفت: کسانی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند یا کسانی که خودشان اقدام به ذبح دام می‌کنند، ممکن است از طریق تماس با خون دام و یا سایر ترشحات بدن دام آلوده نیز به این بیماری مبتلا شوند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس شانس ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت را بسیار بعید دانست و افزود: از آنجایی که معمولا گوشت، قبل از استفاده بسیار خوب پخته می‌شود و همچنین رعایت نکات بهداشتی در کشتارگاه‌ها، بسیار بعید است که فردی از طریق خوردن گوشت دچار این بیماری شود. البته ممکن است اگر از جگر خام یا گوشت درست پخته نشده آلوده، استفاده کند، به بیماری دچار شود.

عزیزاله کناری رئیس فرماندار بندرعباس و رئیس شورای سلامت شهرستان بندرعباس مقوله بهداشت در جامعه از ضروریات دانست، و گفت: رعایت بهداشت محیط نقش بسزای در کنترل عوامل بیماری زاهمچنین سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جامعه دارد و در این راستا توجه به امر بهداشت محیط در شهرستان از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است.

کناری افزود: رعایت بهداشت محیط نقش بسزایی در کنترل عوامل بیماری زا همچنین سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جامعه دارد.

 رئیس شورای سلامت بندرعباس اظهار کرد: در ایام عید قربان نظارت بیشتری بر کشتارگاه ها و قصابی ها توسط ادارات مرتبط صورت گیرد.

فرماندار بندرعباس با توجه به اهمیت بیماری تب کریمه کنگو و مخاطراتی که ممکن است در پی بروز این بیماری در شهرستان داشته باشد، از همه اعضاء خواست که در اطلاع رسانی به مردم، دامداران و قصابان با مرکز بهداشت همکاری داشته باشند و از نیروی انتظامی خواست که راههای ورود و خروج شهرستان را کنترل و از حمل دام بدون مجوز دامپزشکی، جلوگیری نمایند.

تاریخ درج خبر : سه شنبه ٢٢ مرداد ١٣٩٨  |  کد خبر : ١٥٤٦٧ | تعداد نمایش خبر : 64
 

 


خروج