صفحه اصلی > اخبار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان 


کارشناس تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش:
پر فشاری خون یکی از مهم‌ترین فاکتور‌های خطر بیماری قلبی است
 

 

یک دوره کلاس آموزشی با عنوان «تغذيه سالم، پيشگيري از فشار خون" با هدف ارتقای سلامت و آموزش همگاني، در مرکز سلامت جامع بوعلی کیش برگزار شد.

این کلاس‌ آموزشی، توسط کارشناس تغذیه این مرکز ویژه بیماران و همراهان برگزار شد و نکات آموزشی لازم نیز بیان شد.

بیتا ابراهیمی، کارشناس تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش گفت: پر فشاری خون یکی از مهم‌ترین فاکتور‌های خطر بیماری قلبی است که از آن به عنوان قاتل خاموش نام می‌برند. چاقي و اضافه وزن با فشارخون بالا ارتباط قوی دارد. اكثر افراد مبتلا به پرفشاري خون، علايمي ‌ندارند؛ اما اين مشكل مي‌تواند سبب آسيب حاد يا مزمن به بخش‌هاي مختلف بدن شود. در مغز، اين مشكل به مويرگ‌هاي خوني آسيب مي‌رساند؛ در نتيجه سكته مغزي بروز مي‌كند. در چشم‌ها، پرفشاري سبب آسيب به مويرگ‌هاي خوني و بروز اختلال بينايي و در كليه‌ها نيز سبب نارسايي كليه مي‌شود.

کارشناس تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش تأکید کرد: کاهش وزن و حفظ وزن طبيعي، یکی از اركان اساسي جهت مقابله با پرفشاري خون هستند. نياز روزانه يك فرد بزرگسال به نمك، يك دهم قاشق چاي‌خوري است. براي كاهش فشارخون، پياده روي سريع ۳۰ تا ۴۵ دقيقه در روز و ۳ تا ۵ بار در هفته توصيه مي شود. مصرف سيگار سبب تشديد پرفشاري شده، بنابراين توصيه به ترك سيگار مي‌شود.

ابراهیمی افزود: تغییر سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی، کاهش استرس و مصرف کافی کلسیم و منیزیم از موارد مطرح شده در این کلاس آموزشی بود.

شایان ذکر است با توجه به اهمیت سلامت خانواده و لزوم توجه کافی به ورزش و تحرک بدنی، آموزش های لازم همراه با نمایش فیلم برای شرکت کنندگان این کلاس آموزشی ارائه شد.

 

تاریخ درج خبر : جمعه ١٩ بهمن ١٣٩٧  |  کد خبر : ١٤٠٩١ | تعداد نمایش خبر : 81
 

 


خروج