صفحه اصلی > وبدای مراکز > حاجی آباد

فرماندار حاجی آباد:
ارتقاء فرهنگ سلامت عمومی نیازمند تعامل و همکاری دستگاه های اجرایی است

چهارمین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان حاجی آباد با 3 دستور کار شامل گزارش اجرای طرح ملی کنترل فشار خون، بررسی راهکارهای کاهش میزان مرگ و میر جوانان در سوانح ترافیکی و راه اندازی سامانه نظام ارجاع الکترونیک به ریاست مهندس حمید جهانگیری فرماندار حاجی آباد تشکیل شد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان حاجی آّباد گفت: طرح ملی کنترل فشار خون طبق برنامه زمانبندی کشوری از 27 اردیبهشت ماه همزمان با سراسر کشور آغاز شد و تا 15 تیر ماه ادامه پیدا کرد که در طی این مدت پرسنل این شبکه با همکاری سایر دستگاه های اجرایی در قالب 54 خانه بهداشت، 11 مرکز شهری و روستایی و 7 ایستگاه توانستند با همتی مضاعف 86 درصد از جمعیت بالای 30 سال شهرستان، مادران باردار و بیماران کلیوی را از نظر ابتلا به بیماری پرفشاری خون غربالگری کنند که پس از اجرای این طرح و شناسایی بیماران جدید شاخص شناسایی بیماران فشار خونی در شهرستان به 20 درصد رسید.

دکتر حسین اقتدار بختیاری افزود: متاسفانه جمعیت جوان بخاطر شرایط سنی و اقتضاعات این برهه از زندگی دارای هیجانات و رفتارهای پرخطر بیشتری در زمینه رانندگی هستند که بالاترین میزان مرگ را در بین سایر گروه های سنی در سوانح رانندگی دارند. بنابراین تمام دستگاه های مسئول در این زمینه باید فعال باشند و راهکارهایی در جهت کاهش آمار مرگ و میر در این گروه سنی داشته باشند.

وی یادآور شد: با اجرای کامل طرح پزشک خانواده ارجاع بیماران نیازمند به خدمات تخصصی در سطح 2 می بایست صرفاً با تشخیص پزشک خانواده و نیاز فرد به دریافت خدمات تخصصی صورت پذیرد و در این سیستم پس از تشخیص نیاز به ارجاع پزشک خانواده به طور مستقیم در سامانه نوبت دهی بیمارستان برای بیمار پذیرش می گیرد و سپس فرد با مراجعه به کلینیک بیمارستان توسط پزشک متخصص خدمات تخصصی را دریافت می کند و نتیجه درمان و درمانهای توصیه شده به پزشک خانواده بیمار پسخوراند داده می شود که در مراجعات بعدی بیمار می تواند در امر تشخیص بهتر بیماری مؤثرتر باشد.

مهندس حمید جهانگیری فرماندار شهرستان حاجی آباد در جمع بندی این جلسه گفت: این جلسه شورای سلامت اولین جلسه شورای سلامت پس از بروز سانحه تصادف اتوبوس شهروندان مینابی است بنابراین با توجه به اینکه شخصاً در اولین ساعت بروز این سانحه در بیمارستان حضور یافتم و شاهد تلاش ها و زحمات پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهرستان علی الخصوص پزشکان، پرستاران، تکنیسین فوریتهای اورژانس 115 و سایر دستگاه های دیگری بودم که با هماهنگی توانستند مصدومان این حادثه دلخراش را مدیریت کنند. بر خود لازم می دانم که از زحمات همه این عزیزان تقدیر و تشکر نمایم.

جهانگیری ضمن تشکر از پرسنل درگیر در اجرای طرح ملی کنترل فشار خون که توانستند 86 درصد از جمعیت بالای 30 سال شهرستان را غربالگری نمایند گفت : در این زمینه باید از مردم نیز که با حضور فعال خود در ایستگاه های تعیین شده به مقوله سلامتی خود ارزش قائل شدند و با مراقبین سلامت همکاری کردند قدردانی کرد.

وی مقوله سلامت عمومی را مقوله گسترده دانست و افزود: برای داشتن جامعه ای سالم که نیازمند تعامل و همکاری تمام دستگاه های اجرایی است که بحمدالله در طرح کنترل فشار خون هماهنگی خوبی در سطح شهرستان وجود داشت.

جهانگیری تصریح کرد: برای کاهش سوانح و حوادث ترافیکی باید دستگاه های دخیل در این مورد رعایت مقررات رانندگی در بین مردم را بیشتر نهادینه سازی کنند تا رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی به فرهنگ عمومی تبدیل شود چرا که هزینه آموزش کمتر از هزینه سوانح و حوادث است.

وی بهترین گروه های سنی برای شروع این آموزشها را نونهالان و دانش آموزان دانست که هم در خانواده می توانند نقش هشدار دهنده به والدین را داشته باشند و هم در سال های بعد بعنوان رانندگان نسل بعد در کاهش آمار سوانح نقش داشته باشند.

فرماندار حاجی آباد استقرار نظام ارجاع الکترونیک را یکی دیگر از خدمات دولت به مردم دانست که می تواند علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه مردم در ارائه خدمات بهتر و تخصصی تر به مردم نقش داشته باشد. ولی از کلیه دستگاه های اجرایی خواست زیرساختهای لازم در اجرای این برنامه را آماده کنند و بخشداران و دهیاران نیز مردم را به مراجعه در قالب نظام ارجاع الکترونیک تشویق کنند تا این طرح به نحو احسن در شهرستان اجرایی شود و مردم از خدمات خوب این نظام ارجاع بهره مند شوند.

تاریخ درج خبر : يکشنبه ٦ مرداد ١٣٩٨  |  کد خبر : ١٥٣٣١ | تعداد نمایش خبر : 115