اعتیاد، کانون گرم خانواده را متلاشی می کند

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بشاگرد در جلسه ستاد کارشناسان این شبکه گفت: جهت ارتقاء همه جانبه سلامت مردم شهرستان توجه به تمامی جنبه های سلامت جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی آنها لازم می باشد و مواد مخدر و دخانیات از عواملی هستند که میتوانند در جنبه های فوق الذکر تاثیرات منفی به جا بگذارد.

مجیدایروانی مفرد افزود: تا کنون در مورد تأثیرات منفی دود سیگار روی اطرافیان فرد سیگاری بسیار گفته و شنیده ایم و اکثریت افراد از مشکلات بهداشتی ناشی ازدود  سیگار غیر مستقیم یا به اصطلاح دود دست دوم به خوبی باخبرند؛ اما هم اکنون پژوهشگران نگرانی خود را درباره پدیده ای اعلام کرده اند که اصطلاحاً به آن دود دست سوم سیگار می گویند و بسیاری از مردم از این قضیه بی اطلاع اند که حتی سیگار کشیدن، دور از اطرافیان نیز می تواند برای آنان بسیار خطرناک باشد. دود دست سوم بقایای چسبناک دود تنباکو است که روی سطوحی مانند لباس، مبلمان و دیوار باقی می ماند و می تواند خطراتی برای دیگران داشته باشد.

مسلم آتش زر کارشناس سلامت روان شبکه بهداشت ودرمان شهرستان بشاگرد گفت: اعتیاد یک بیماری اجتماعی است که عوارض جسمی و روانی دارد و تا زمانی که به علل گرایش بیمار توجه نشود ، درمان جسمی و روانی فقط برای مدتی نتیجه بخش خواهد بود و فرد معتاد دوباره گرفتار مواد اعتیاد آور می گردد.

آتش زر افزود: اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهم ترین مشکلات اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب رکود اجتماعی در زمینه مختلف می گردد و همچنین ویرانگری های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش هاو هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را بطور جدی به مخاطره می اندازد.

کارشناس سلامت روان شبکه  اظهار کرد: علل گرایش به اعتیاد و راهکارهای پیشگیری از آن پرداخت و اعتیاد را به عادت کردن، خو گرفتن و خود را وقف عادتی نکوهیده کردن معنا کرد و روند برخورد با مشکلات یا مداخله در زمینه مصرف مواد اعتیاد آور، پیشگیری درمان و برنامه های نگهدارنده است؛ و مهم ترین مهارت های زندگی برای پیشگیری از مصرف مواد اعتیاد آور مهارتهای تصمیم گیری، حل مساله، اعتماد بنفس، عزت نفس و مهارت نه گفتن دانست.

سعید دانشمند کارشناس سلامت بهداشت محیط و حرفه ای گفت: مؤثرترین اقدام برای بهبود سلامت ریه ها، کاهش مصرف دخانیات و کاهش مواجهه با دود دست دوم است. اما در برخی از کشورها دانش عموم مردم و به ویژه افراد سیگاری در مورد اثرات مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم بر سلامت ریه کم است. علیرغم شواهد قوی در مورد آسیب دخانیات به سلامت ریه، کنترل دخانیات برای بهبود سلامت ریه هنوز کم اهمیت است.

دانشمند در خصوص شعار هفته ملی بدون دخانیات سال 98 اماكن عمومي بدون دخانيات، حق شهروندي و برنامه های ارائه شده توسط وزارت بهداشت در قالب روزشمار هفته سلامت توضیح داد و افزود:  در جهت  افزايش آگاهي عموم مردم در خصوص تاثيرات مضر دخانيات، از سرطان تا بيماري هاي تنفسي مزمن، اهميت كاهش مصرف دخانيات و همچنين خطرات مواجهه با دود دست دوم و سوم برنامه های مختلفی انجام می شود.

تاریخ درج خبر : چهارشنبه ٢٩ خرداد ١٣٩٨  |  کد خبر : ١٤٩٩٦ | تعداد نمایش خبر : 159