برگزاری شورای سلامت شهرستان بشاگرد با محوریت کنترل گزش جانوران زهردار و اتلاف سگ های ولگرد

سومین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان بشاگرد با موضوع کنترل گزش جانوران زهردار و اتلاف سگ های ولگرد در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان بشاگرد برگزار شد.

دکتر عباس علیمراد مدیر شبکه و رئیس مرکز بهداشت شهرستان بشاگرد گفت: با افزایش آگاهی مردم و کسب مهارت آنان می توان احتمال گزش را به حداقل رساند؛ در صورت بروز گزش می توان با اقدامات اولیه و ارجاع فوری بیمار به مراکز درمانی از وخیم تر شدن اوضاع جلوگیری کرد.

دکتر علیمراد افزود: به لحاظ اهمیت موضوع با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش گزش جانوران زهردار و برای کاهش موارد گزش و مرگ ناشی از آن به ویژه در مناطق روستایی، این موضوع در کارگروه سلامت شهرستان مطرح، و تصمیماتی اتخاذ شد.

علیمراد تصریح کرد: برای دست یابی به هدف مطلوب نیازمند مشارکت تمام دستگاهها است؛ در این جلسه مقرر شد از توانایی کارکنان بهداشتی شبکه و مراکز خدمات جامع سلامت در خصوص آموزش عموم مردم استفاده شود.

وی ابراز کرد: با توجه به اهمیت موضوع حیوان گزیدگی، و لزوم توجه ویژه به آن تمامی موارد حیوان گزیدگی چه اهلی و چه وحشی را باید مشکوک به هاری تلقی کرد و بیمار را باید فوراً تحت اقدامات پیشگیرانه قرار داد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بشاگرد اظهار داشت: سالانه مبالغ زیادی صرف خرید واکسن و سرم هاری برای درمان و پیشگیری می‌شود؛ با توجه به گران بودن آنها می‌تواند بار اقتصادی برای دولت داشته باشد؛ لذا وظیفه همه نهادهای درگیر است که در این خصوص مداخله کنند تا آمار گزش به حداقل ممکن برسد.

گفتنی است؛ در ادامه این جلسه سید عقیل جابرهاشمی کارشناس حشره شناسی پزشکی شبکه در خصوص جانوران زهری ( عقرب ، مار ، زنبور ) و راههای پیشگیری از گزش و اقدامات درمانی برای موارد گزش مطالبی ارائه کرد.

تاریخ درج خبر : يکشنبه ٢٧ خرداد ١٣٩٧  |  کد خبر : ١١٨٦٨ | تعداد نمایش خبر : 222