صفحه اصلی > اخبار معاونت ها > معاونت غذا و دارو 


تغییر در آینده مهاجرت، با سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی
 

 همایش روز جهانی غذا با حضور معاون غذا و دارو، معاون آموزشی و جمعی از مدیران و کارشناسان تغذیه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و همچنین تولید کنندگان مواد غذایی هرمزگانی در معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد.

دکتر فاطمه دباغ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به نامگذاری روز جهانی غذا ( 16 اکتبر – 24 مهرماه ) گفت : در حال حاضر دنیا به اندازه کافی غذا برای تغذیه هر نفر تهیه و تولید می کند ولی با این وجود 800 میلیون نفر از گرسنگی همچنان رنج می برند. این یعنی از هر 9 نفر یک نفر گرسنگی را تحمل می کند که از این تعداد 60 درصد آن را زنها تشکیل می دهند.

این خبر می افزاید :

80 درصد افراد بسیار فقیر در نواحی روستایی زندگی می کنند که اغلب آنها به کشاورزی مشغول هستند.

آمار تلف شدگان به دلیل گرسنگی از تعداد کشته شدگان از طریق مالاریا ، سل و ایدز در جهان بیشتر است و این بسیار نگران کننده است.

این درحالیست که 45 درصد از مرگ نوزادن به علت سوء تغذیه در دنیا اتفاق می افتد و هزینه ای که سوء تغذیه سالیانه بر اقتصاد جهان تحمیل می کند در حدود 3/5 بیلیون دلار است.

از سوی دیگر 1/9 میلیارد نفر یعنی بیش از 1/4 جمعیت جهان دچار اضافه وزن هستند و قابل تامل است که 1/3 غذایی که در سراسر دنیا تولید می شود از بین رفته و یا هدر می رود.

با این وجود تا سال 2050 باید میزان تولید غذا به 60 درصد افزایش پیدا کند تا جوابگوی جمعیت در حال رشد باشد.

هدف از ارائه این آمار و ارقام نشان دادن وضع نابسامان غذا از شروع تولید ( مزرعه ) تا مصرف کننده ( سر سفره ) است .

معاون غذا و داروی دانشگاه اذعان کرد : از سال 2007 تا کنون از هر 7 نفر یک نفر خواسته یا ناخواسته از محل زندگی خود مهاجرت می کند که بیشتر آنها را روستاییان کم درآمد یا ورشکسته تشکیل می دهند.

دکتر دباغ با ابراز نگرانی از چالش هایی نظیر وضعیت معیشتی روستاییان به علت تولید اندک ، مهاجرت افراد مختلف و عدم دسترسی به غذای سالم تاکید کرد :  به اقدامهای ضروری از سوی تمامی ارگانها نیاز است تا بتوان با برنامه ریزی به نقطه مطلوب رسید و این آمار زنگ خطری برای حفظ منافع بشر خواهد بود که اصلاح رویه زندگی و حرکتی جهانی را می طلبد.

وی به تولید غذای سالم و حلال در کشور بعنوان قطب خاورمیانه در این موضوع اشاره کرد و از نگاه هوشمندانه ای که در استفاده صحیح از مواد اولیه خوراکی نظیر نمک ، چربی و قند در تولیدات کشور بوجود آمده ابراز خرسندی کرد و گفت امیدواریم با پیگیریهایی که از سوی وزارت بهداشت و درمان انجام داده ایم و به کمک ارگانهای دخیل اجرای این موضوع در استان بصورت 100 درصد عملی شود.

در این همایش از تولیدکنندگان مواد غذایی در 4 بخش کارخانجات ، واحدهای تولیدی ، آزمایشگاه و ناظرین فنی تجلیل شد.

شرکت صنایع شیر دهنگ برای تولید ماست پروبیوتیک و مسوول فنی ، شرکت فرآورده های شیلاتی بندرعباس برای تولید انواع کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی و قسمت آزمایشگاه،

همچنین شرکت تعاونی 183 آرد صدف، شرکت کلثوم و کاملیا تولید کننده انواع ترشی جات، شرکت صید و ساحل لنگه تولید کننده انواع کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی در قسمت مسئول فنی و مدیرعامل شرکت خرما بن جنوب و مدیر عامل شرکت مهران ریتون پاسارگاد تولید کننده انواع نمک در بخش صادرکننده برتر تقدیر و تندیس دریافت کردند.

 

 

تاریخ درج خبر : چهارشنبه ٢٦ مهر ١٣٩٦  |  کد خبر : ٩٥٢٩ | تعداد نمایش خبر : 209
 

 


خروج